NAKA zasahuje v jadrovej elektrárni Mochovce aj v Bratislave

NETKY.SK • 8 September 2020, 12:17 • 2 min
NAKA zasahuje v jadrovej elektrárni Mochovce aj v Bratislave

MOCHOVCE - Národná kriminálna agentúra (NAKA) momentálne zasahuje na viacerých miestach v areáli jadrovej elektrárne Mochovce a zároveň v Bratislave. Ide o akciu špecializovaného tímu Elektro s krycím názvom Požiar.

slovakia

left justify in out

Zaisťuje veci v súvislosti s trestným stíhaním týkajúcim sa obzvlášť závažného zločinu podvodu a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. O tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

 

Podozrivé postupné navyšovanie ceny

Vyšetrovateľ NAKA vedie trestné stíhanie v súvislosti s dostavbou 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne. Skutok sa týka dodania systémov protipožiarnej signalizácie, komponentov, zariadení a prác spojených s prevádzkou elektrárne.

 

Podľa doterajších zistení malo dôjsť k postupnému navyšovaniu ceny diela viacerými dodatkami pôvodnej zmluvy.

 

"Z dohodnutej maximálnej ceny diela 3,9 milióna eur na súčasných takmer 25 miliónov eur. Tento hrubý nepomer predstavuje faktické navýšenie o viac ako 600 percent," priblížil Slivka.

 

AKTUÁLNE: TÍM ELEKTRO ZASAHUJE V MOCHOVCIACH🚨 Na viacerých miestach v areáli Jadrovej elektrárne Mochovce a v...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 8. septembra 2020

 

Vyšetrovatelia sa budú podľa hovorcu podrobne zaoberať podozreniami z neodôvodneného navýšenia zmluvnej ceny, vrátane možných duplicitných platieb, v úzkej súčinnosti so znalcami.

 

Špecializovaný tím naďalej intenzívne pracuje a vykonáva potrebné úkony na preverenie všetkých podozrení týkajúcich sa dostavby 3. a 4. bloku elektrárne. O ďalšom postupe tímu bude polícia informovať, keď to procesná situácia umožní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona