NaKA za fiktívne stavebné úpravy na ZŠ obvinila dvoch mužov

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:39 • 2 min
NaKA za fiktívne stavebné úpravy na ZŠ obvinila dvoch mužov

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) vidí v projekte stavebných prác na základnej škole v Kysuckom Lieskovci trestnú činnosť, konkrétne poškodzovanie finančných záujmov Európskych spoločenstiev a subvenčný podvod.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, z oboch zločinov obvinili Štefana M. a Mariána M. Ide o projekt stavebných úprav a zateplenia Základnej školy Kysucký Lieskovec. Faktúry a súpisy vykonaných prác sa nezakladali na skutočne dodaných prácach a dodanom stavebnom materiáli. Fiktívne práce a nedodaný materiál súviseli so samotnou budovou, jedálňou a s vonkajším areálom.

 

Preplatením faktúr za nevykonané práce a nedodaný materiál vznikla škoda minimálne 53-tisíc eur. Ďalším preplatením faktúr by vznikla poskytovateľovi škoda vyše 12-tisíc eur, dodal Slivka. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Stíhaní sú na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona