NAKA vyšetruje Kotlebu, kvôli šekom v hodnote 1488 eur

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 11:01 • 2 min
NAKA vyšetruje Kotlebu, kvôli šekom v hodnote 1488 eur

BRATISLAVA – Marian Kotleba odovzdal počas slávnostného večera v Banskej Bystrici tri šeky rodinám o hodnote 1488 eur. Toto číslo má neonacistickú symboliku, a tak celý prípad rieši aj Národná kriminálna agentúra (NAKA).

slovakia

left justify in out

„Môžeme potvrdiť, že sa národná kriminálna agentúra ‚akciou ĽSNS Mariána Kotlebu‘ zaoberá, no po dohode s prokurátorom úradu špeciálnej prokuratúry sa bližšie nie je možné vyjadrovať,“ povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

 

Včera sme vás informovali, že Kotlebovci oslavovali vznik slovenského štátu slávnostným večerom v Banskej Bystrici, ktorého súčasťou bolo aj odovzdanie finančného daru trom mnohodetným rodinám. Na tom by však nebolo nič zlé, keby každá rodina nedostala zhodne 1488 eur.

 

 

Neofašistický symbol - 1488

 

Toto číslo je totiž najtypickejším číslom neofašistov. Číslo 14 začala ako prvá používať americká neonacistická strana. Symbolizuje 14 slov, ktoré musí každý neonacista „poznať, uznávať a riadiť sa nimi.“ Ide o slová: "We must secure the existence of our people and future for a white children," (Musíme zabezpečiť existenciu našich ľudí a budúcnosť pre biele deti).

 

Číslo 88 je číselným vyjadrením nacistického pozdravu Heil Hitler. H je totiž ôsme písmeno v abecede. Číslo 1488 používajú neonacisti pre slogan WHITE PRIDE WORLD WIDE 1488.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies