NAKA sa odmietla zaoberať Kotlebovým trestným oznámením

NETKY.SK • 1 December 2013, 13:59 • 2 min
NAKA sa odmietla zaoberať Kotlebovým trestným oznámením

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa už nezaoberá trestným oznámením víťaza volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mariana Kotlebu.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa už nezaoberá trestným oznámením víťaza volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mariana Kotlebu, podľa ktorého sa na banskobystrickom župnom úrade skartujú zmluvy, dokumenty a vymazávajú pevné disky na počítačoch. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to povedal Kotleba.

Ako pripomenul, trestné oznámenie pre podozrenie zo skartácie dokumentov podali 25. novembra priamo do rúk agentov NAKA. "Už 27. novembra ma kontaktoval iný agent NAKA, ktorý mi oznámil, že banskobystrická pobočka sa chcela vecou zaoberať, pretože sa im to zdalo zaujímavé, ale Prezídium Policajného zboru SR im poskytlo informáciu v tom duchu, že im nevydá poverenie na vyšetrenie tejto veci," povedal Kotleba v TA3. Agentúra, ktorá má bojovať s korupciou, tak podľa Kotlebu nedostane od policajného prezídia poverenie, ktoré v zmysle zákona musí mať na to, aby sa tým zaoberala. "Bol som veľmi prekvapený. Agent mi povedal, že NAKA je príslušná riešiť len veci, kde škoda presiahne 6,6 mil. eur. a že z prezídia informácie hovoria o tom, že aj keby k nejakej škode na úrade v hospodárení kraja došlo, tak neodhadujú, že by tá škoda dosiahla 6,6 mil. eur," dodal Kotleba. To je podľa jeho slov veľmi zaujímavá informácia, keďže rozpočet kraja za štvorročné obdobie je okolo 600 mil. eur. "Čiže toto je len jedno percento, nechcem veriť tomu, že by tá prípadná škoda nemohla vzniknúť vo výške jedného percenta rozpočtu," poznamenal. Už prvé dni od volieb podľa Kotlebu ukázali, že v budúcnosti to nebude mať ľahké. Mašinéria na krajskom úrade sa podľa neho snaží robiť všetko pre to, aby mu sťažila nástup do funkcie. "Ďalej v tejto veci asi nevieme spraviť nič. Úradu som sa ešte neujal, som len občan Banskobystrického samosprávneho kraja," doplnil. 

Kotleba zároveň odmietol, že by bol extrémista. Tento prívlastok mu podľa jeho slov vymysleli médiá a nie ľudia. "Tá práca, ktorú spravíme, ukáže, či sme extrémisti, alebo ľudia, ktorí sa snažia pomôcť obyvateľom kraja," ukončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona