NAKA rozbila skupinu, ktorá obchodovala s liekmi

NETKY.SK • 9 Február 2020, 8:48 • 2 min
NAKA rozbila skupinu, ktorá obchodovala s liekmi

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) v medzinárodnej akcii rozbila organizovanú skupinu, ktorá obchodovala s liekmi. Informáciu priniesol Policajný zbor SR na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti. Na Slovensku zasahovali policajti na viacerých miestach.

slovakia

left justify in out

Počas akcie zadržali šiestich mužov a jednu ženu. Skupina predávala lieky na podporu potencie bez oprávnení. V prípade dokázania viny im za neoprávnené zaobchádzanie s liekmi a liečivami hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, v prípade neoprávneného podnikania na štyri až osem rokov.

„Policajti NAKA sa zapojili do medzinárodnej akcie zameranej na zadržanie organizovanej skupiny páchateľov, ktorí mali predávať lieky na podporu potencie bez príslušných oprávnení na predaj, uchovávanie a ďalšiu distribúciu, liečivá pritom obsahovali účinné látky, viazané na lekársky predpis. Podľa zistení lieky distribuovali do nemecky hovoriacich krajín a zároveň aj na Slovensko, kde boli uskladnené pred tým, ako ich poslali zákazníkom, ktorí si tieto lieky objednali cez internet,“ informuje polícia.

 

img


Policajti akciu spustili ešte 5. februára ráno o 04.00 ráno a zasahovali aj v ďalších štyroch krajinách. Vo Francúzsku, v Nemecku, v Poľsku a v Českej republike. Na Slovensku zadržali sedem osôb. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami a zo zločinu neoprávneného podnikania. Počas piatich domových prehliadok zaistili rôzny dôkazový materiál, okrem mobilov, listín, počítačov, USB nosičov, platobných kariet aj takmer tisícku rôznych tabliet.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona