NAKA pre machinácie vo verejnom obstarávaní zasahovala v okrese Rimavská Sobota

NETKY.SK • 12 September 2016, 17:01 • 2 min
NAKA pre machinácie vo verejnom obstarávaní zasahovala v okrese Rimavská Sobota

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dve domové prehliadky a 11 prehliadok iných priestorov vykonali policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu 7. septembra v deviatich obciach okresu Rimavská Sobota počas akcie s krycím názvom Kamery.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Baloghová, zadržali pritom 31 osôb podozrivých zo spáchania trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

 

„Vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie dňa 8. septembra obvinil tri osoby, pričom počet obvinených nie je vzhľadom na prebiehajúce úkony a ich vyhodnocovanie konečný. V súčasnosti je predpokladaná škoda v rozsahu 1,5 milióna eur,“ uviedla hovorkyňa s tým, že akcie sa zúčastnilo 66 policajtov NAKA a Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica. „Nakoľko aj v tejto chvíli prebiehajú úkony trestného konania, v súčasnosti nie je možné k vyšetrovanému prípadu poskytnúť bližšie informácie,“ dodala.

 

„Je to trošku nepríjemná vec, ale my máme všetko v poriadku. Podľa mňa to bolo zbytočné a prehnané,“ uviedol pre TASR na margo zásahu NAKA starosta Gemerských Dechtárov Štefan Zagyi.

 

„Nemám k tejto veci žiadne podrobnosti. Sám by som rád vedel niečo viac,“ dodal starosta Chanavy Ludevít Czókoly. Obaja starostovia TASR ďalej potvrdili, že v ich obciach polícia pri uvedenom zásahu nikoho nezadržala.

 

Podľa zistení TASR policajti okrem spomínaných dvoch dedín zasahovali aj v okresnom meste a v obciach Širkovce, Šimonovce, Lenartovce, Blhovce a Drňa. Ich starostovia sa však pre TASR odmietli vyjadriť, alebo sa s nimi nepodarilo spojiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona