NAKA podnikla rozsiahle razie pre daňovú trestnú činnosť, polícia zadržala desiatky ľudí

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 17:41 • 2 min
NAKA podnikla rozsiahle razie pre daňovú trestnú činnosť, polícia zadržala desiatky ľudí

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes počas razie v Bratislave a na západnom Slovensku zadržala asi 30 ľudí podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Do daňových podvodov by mal byť zapojený aj Peter P., ktorý je pravdepodobne mimo Slovenska. Informoval o tom web Topky.sk.

 

Policajti ráno nabehli do bytových a nebytových priestorov vo viacerých mestách a prehľadávali sklady, listinné doklady, účtovné záznamy či počítače. Kukláči prišli napríklad do firiem sídliacich na Starej Vajnorskej v Bratislave i do priestorov televízie INTV, ktorá má onedlho spustiť vysielanie. Akcia však podľa webu nemala byť zameraná proti televízii. Policajti hľadali ľudí, "ktorí sú medzi sebou prepojení a ktorí môžu s televíziou nejakým spôsobom súvisieť".

 

Polícia vyšetruje zločin daňového podvodu a zločin skrátenia dane a poistného. Príkaz na domovú prehliadku vydal súd. "NAKA dokumentuje závažnú daňovú trestnú činnosť, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou," potvrdil webu hovorca policajného prezídia Martin Wäld.

 

Peter P. je podľa portálu konateľom vo viac ako 10 firmách, ktoré sídlia v Bratislave. V súvislosti s ním zasahujú kriminalisti v obci Hubice v Dunajskostredskom okrese. Razia prebehla aj v bratislavskej reštaurácii Galileo, ktorej je tiež konateľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies