NAKA plánuje opätovne vypočúvať Milana Žáčika, ktorý mal sledovať Lipšica a Matoviča

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 10:09 • 2 min
NAKA plánuje opätovne vypočúvať Milana Žáčika, ktorý mal sledovať Lipšica a Matoviča

Národná kriminálna agentúra plánuje opätovný výsluch bývalého policajta , ktorý v minulosti údajne sledoval Igora Matoviča ) či špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol spravodajský portál televízie Joj noviny.sk. Expolicajt patril do skupiny sledovateľov, ktorú podľa obvinenia polície mali úkolovať vtedajší šéf polície Tibor Gašpar, vtedajší šéf NAKA Peter Hraško a exšéf protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. Úlohou skupiny malo byť sledovanie politikov, a to na pokyn nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

Milan Žáčik sa pre televíziu Joj k sledovaniu Matoviča a Lipšica priznal. Okrem sledovania politikov mal byť bývalý policajt tým, ktorý v kauze okolo trenčianskeho podniku Fatima zapisoval zmenenú výpoveď Michala Voda. Ten však svoju pôvodnú výpoveď zmenil v prospech bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej, ktorá je v danej kauze obvinená z marenia spravodlivosti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona