NAKA odhalila skupinu vydieračov aj výrobcov drog, používali praktiky z 90-tych rokov

NETKY.SK • 5 September 2017, 14:33 • 2 min
NAKA odhalila skupinu vydieračov aj výrobcov drog, používali praktiky z 90-tych rokov

BRATISLAVA - Z vydierania vo forme organizovanej skupiny obvinila polícia v rámci akcie "FUN" Miroslava G., Ladislava H., Michala S. a Pavla K. zo stredného Slovenska. Ako dnes novinárom povedal riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško, obvinení násilným spôsobom vymáhali od podnikateľa fiktívnu pohľadávku vo výške 42 000 eur.

slovakia

left justify in out

V rámci nátlaku na poškodeného mu napríklad vybili okná na dome, poškodili oplotenie výbehu s danielmi alebo mu tiež žieravinou poškodili niekoľko áut. Celkovú spôsobenú škodu polícia vyčíslila na 4 000 eur. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest štyri až desať rokov väzenia. "Takéto prípady sme mohli vidieť v 90-tych rokoch," skonštatoval Hraško s tým, že obvinení majú pestrú kriminálnu minulosť, nepatria však k mediálne známym zločineckým skupinám.

Dvoch Slovákov, konkrétne Pavla Č. a Jozefa P. a tiež Čecha Františka V. zase polícia v rámci akcie "SKALA" obvinila z nedovolenej výroby omamných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinení podľa Hraška pôsobili ako organizovaná skupina na území SR, ČR a Poľska. Týždenne pritom zabezpečovali približne 40 000 tabliet s pseudoefedrínom, ktoré mleli v slovenskej obci Skalité. Následne materiál zasielali do laboratória v českej Karvinej, kde z neho občania Vietnamu vyrábali pervitín. Drogu následne za pomoci Vietnamcov aj distribuovali. "Počet obvinených v tomto prípade ani zďaleka nie je konečný," uviedol Hraško s tým, že ďalšie osoby v tomto prípade pravdepodobne obvinia v ČR a Poľsku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies