NAKA objasnila prepad pancierového auta v Zlatých Moravciach, tri osoby zadržali

NETKY.SK • 23 Január 2015, 13:40 • 2 min
NAKA objasnila prepad pancierového auta v Zlatých Moravciach, tri osoby zadržali

BRATISLAVA - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) objasnili prípad prepadu pancierového vozidla v Zlatých Moravciach z októbra minulého roka.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok (22.1.) zadržali tri osoby, z ktorých dve už čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu podvodu spáchaného ako organizovaná skupina. Tretiu osobu po vykonaní procesných úkonov policajti pustili na slobodu.
     

Po dokázaní viny hrozí 58-ročnému Jozefovi I. a 46-ročnému Ivanovi K. trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie.
     

Podľa zistení polície mala organizovaná skupina dlhodobo pripravovať zinscenovanie lúpežného prepadnutia vozidla súkromnej bezpečnostnej služby, ktorá prevážala finančnú hotovosť. Fingované prepadnutie uskutočnili 17. októbra 2014 na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami.
     

Posádka vozidla mala po absolvovaní predpísanej trasy zastaviť na vopred dohodnutom mieste, potom viackrát vystreliť na vozidlo zbraňami kalibru 7,65 mm. Následne mala preložiť časť peňazí do iného vozidla a zinscenovať stopy tak, aby to vyzeralo na skutočné ozbrojené lúpežné prepadnutie. Škoda spôsobená poškodenej spoločnosti bola vyčíslená na viac ako 480.000 eur.
     

Vyše sto policajtov z NAKA, Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Nitre, Okresných riaditeľstiev PZ v Nitre a Nových Zámkov vykonalo vo štvrtok akciu Oko v Zlatých Moravciach, Nových Zámkoch a v Imeli. Došlo aj k viacerým domovým prehliadkam a prehliadkam iných priestorov. Zaistili veci, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou, budú podrobené znaleckému dokazovaniu.
     

TASR dnes informovala Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies