NaKA objasnila 12 rokov starú vraždu

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 14:21 • 2 min
NaKA objasnila 12 rokov starú vraždu

BRATISLAVA - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry objasnili vraždu starú 12 rokov, vyšetrovateľ obvinil dve osoby.

slovakia

left justify in out

Motívom bol údajne strach z odhalenia v súvislosti so subvenčným podvodom. "Išlo o príspevok na zriadenie chránenej dielne alebo pracoviska, kde Úrad práce v Kysuckom Novom Meste prišiel o takmer 47-tisíc eur," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

O vražde Jána B. zo Starej Bystrice údajne rozhodol ešte začiatkom roka 2003 jeden z obvinených Peter H. (43). Podľa vyšetrovateľa jej vykonaním poveril okrem iného aj ďalšieho z obvinených Juraja P. (40). Vražda sa stala začiatkom marca 2003 v izbe jednej zo žilinských ubytovní, kde obeť vylákali na schôdzku. Predpoludním sa Ján v ubytovni stretol so svojimi katmi. Popravu vykonal podľa polície Juraj P. spolu s ďalším človekom, zatiaľ neznámym. Údajne obeť udierali päsťami do tváre, až kým nepadol na kolená, potom mu omotali okolo krku pripravený drôt a spoločne ho zaškrtili. Telo vraj skončilo v katastri obce Nededza zabalené v koberci v pripravenom hrobe na nelegálnej skládke. Obvineným mužom hrozí väzenie na 12 až 15 rokov, no nie je vylúčený ani výnimočný trest. Juraja P. vzal sudca do väzby, Peter H. sa už vo väzbe nachádza za inú trestnú činnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies