NaKA dostala osem podaní k volebnej korupcii

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 13:07 • 2 min
NaKA dostala osem podaní k volebnej korupcii

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NaKA) dostala do dnešného dňa osem podaní týkajúcich sa možného trestného činu volebnej korupcie.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na brífingu informoval policajný prezident Tibor Gašpar, v šiestich prípadoch sa už vedie konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, zatiaľ čo zvyšné dva naďalej posudzujú. "Prípady sa dotýkajú regiónov stredného a východného Slovenska. Spôsob konania podozrivých osôb spočíva v tom, že ponúkali zabezpečenie istého počtu hlasov pre konkrétnych kandidátov alebo strany za finančnú odmenu," povedal Gašpar. Polícia takisto eviduje 16 podnetov týkajúcich sa možného spáchania trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb. "V štyroch prípadoch už bolo začaté trestné stíhanie," uviedol Gašpar.


Celkovo bude na zabezpečenie verejného poriadku a pokojného priebehu volieb podľa Gašpara v sobotu nasadených do terénu 5 000 policajtov. "Na plnení úloh sa zúčastní služba poriadkovej polície, dopravnej, železničnej, kriminálnej, hraničnej a cudzineckej a tiež protikorupčná jednotka NaKA," dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona