Najzvláštnejšie zvieratá našej planéty

NETKY.SK • 11 September 2017, 15:40 • 2 min
Najzvláštnejšie zvieratá našej planéty

BRATISLAVA - Tie najzvláštnejšie zvieratá našej planéty sa väčšinou ukrývajú pod morskou hladinou. Ale aj na súši môžete nájsť také, ktoré vám budú pripadať prinajmenšom divné a zároveň jedinečné.

slovakia

left justify in out

Ostrorepi sú označovaní ako žijúce fosílie a pri pohľade na nich  sa nie je čomu diviť. Ich vyhynutí príbuzní, kyjonožci, doratsali až do troch metrov. Dnešní ostrorepi sa  uspokoja so šesťdesiatymi centimetrami.

 

obrazok

 

Kruhochvost pichľavý je malá jašterica so silno opancierovaným telom. To väčšinu útočníkov odradí. Ak  ani to nepomôže, vie kruhochvost obranu ešte vylepšiť, stočí sa do kruhu, zakúsne sa do vlastného chvosta a zmení sa v kompaktný útvar s naježenými ostrými šupinami.

 

obrazok

 

Okáľ na prvý pohľad vyzerá ako hračka. Jeho veľké oči a uši prezdrádzajú, že ide o nočného tvora.

 

obrazok


V strednej Amerike žije druh veľmi zvláštnej mole, podobnej malému motýľovi. Jej latinský názov znie - Hemeroplanes triptolemus.
Ak sa cíti ohrozená nejakým nebezpečenstvom, tak napumpuje predný koniec svojho tela na útvar, ktorý dokonalým spôsobom pripomína hlavu hada.

 

obrazok

 






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies