Najzvedavejší sú poslanci OĽaNO, členov vlády interpelujú najviac

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 11:00 • 2 min
Najzvedavejší sú poslanci OĽaNO, členov vlády interpelujú najviac

BRATISLAVA - Inštitút interpelácie je spomedzi parlamentných strán najobľúbenejší v klube OĽaNO. Obyčajní podali do konca minulého roka spolu 243 interpelácií na členov vlády, čo je suverénne najviac v porovnaní s ostatnými stranami v parlamente.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste je SDKÚ-DS s 85 interpeláciami, nasleduje KDH so 74. Nezávislí poslanci ich podali dovedna 208. Najmenej sa členov vlády pýtajú poslanci Smeru-SD, ktorí podali do konca roku 2014 len štyri interpelácie. Celá snemovňa ich dohromady položila 661.

 

Najčastejším adresátom otázok bol vtedajší minister školstva Dušan Čaplovič, ktorý musel reagovať na 75 interpelácií. Tesne za ním skončil premiér Robert Fico (73), nasledujú minister vnútra Robert Kaliňák (68), minister dopravy Ján Počiatek (61) a šéf rezortu práce Ján Richter. Na chvoste spomedzi členov vlády je podpredseda kabinetu pre investície Ľubomír Vážny, ktorý čelil len piatim interpeláciám.

 

Podľa zákona o rokovacom poriadku je interpelácia kvalifikovaná otázka, ktorá sa vzťahuje na uplatňovanie a vykonávanie zákonov, plnenie programového vyhlásenia vlády a uznesení parlamentu vládou a jej členmi. Poslanec môže interpelovať vládu, člena vlády alebo vedúceho iného ústredného orgánu štátnej správy vo veciach ich pôsobnosti. Interpelácia sa podáva písomne predsedovi NR SR, ktorý ju zašle interpelovanému, predsedovi vlády a na vedomie poslaneckým klubom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies