Najznámejšie slovenské kúpele v Piešťanoch zatiaľ do konkurzu nepôjdu

NETKY.SK • 15 August 2013, 09:44 • 2 min
Najznámejšie slovenské kúpele v Piešťanoch zatiaľ do konkurzu nepôjdu

BRATISALVA - Najznámejšie slovenské kúpele v Piešťanoch zatiaľ do konkurzu nepôjdu. Dvanásteho augusta o tom bez vytýčenia pojednávania rozhodol Okresný súd v Trnave.

slovakia

left justify in out

Píše dnešné vydanie denníka Sme a zároveň pripomína, že súd sa ťahá už jedenásť rokov. Za návrhom na konkurz je starý spor, ktorý vznikol ešte za čias mečiarovského privatizéra Karola Martinku. Kúpele sprivatizované Martinkom mali zmluvu o sprostredkovaní hostí s firmou CKSK, ktorej bol tiež akcionárom.

Keď štát získal kúpele späť, zmluvu zrušil a polícia ju vyšetrovala ako tunelovanie. Stíhanie napokon zastavila a CKSK kúpele zažalovala. Zmluva mala podľa firmy platiť ďalej. Dnes si jej nástupkyňa firma Swiss finance nárokuje na súde sedem miliónov eur. Swiss finance pred niekoľkými týždňami postúpila časť pohľadávky na firmu CYC Bratislava, za ktorou je bratislavský advokát Karol Kovár. Ten podal návrh na vyhlásenie konkurzu. Píše ďalej dnes denník.

Advokát to vysvetľuje tým, že sa tak rozhodli pre právne obštrukcie kúpeľov v spore, frustráciu a bezmocnosť, že si svoj dlh nevedia vymôcť. Má tiež vraj informácie, že kúpele si neplnia záväzky ani voči ostatným veriteľom. "Sme presvedčení, že kúpele sú pred bankrotom," napísal Kovár. Kúpele museli po podaní Kovárovho návrhu súdu vydokladovať, v akej sú finančnej situácii. Po preskúmaní súd návrh na konkurz zamietol. Zistil, že na účtoch majú kúpele asi osem miliónov eur a asi jeden a pol milióna eur záväzkov, ktoré postupne splácajú. Kúpele tiež podľa súdu "dostatočne dosvedčili spornosť pohľadávok, keď poukázali na prebiehajúce súdne konania." 

Právnik kúpeľov Juraj Bizoň hovorí, že kúpele sú vo výbornej finančnej kondícii a návrh na konkurz považujú za zastrašovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona