Najznámejší český väzeň Kajínek si užíva luxus! Odkiaľ na to vzal?!

NETKY.SK • 28 August 2017, 07:58 • 2 min
Najznámejší český väzeň Kajínek si užíva luxus! Odkiaľ na to vzal?!

PRAHA – Koncom mája tohto roka sa Jiří Kajínek dostal po 23. rokoch z väzenia na slobodu. Svoje prvé chvíle slobody si užíval skutočne plnými dúškami. Na doživotie odsúdený väzeň dostal milosť od českého prezidenta Miloša Zemana.

slovakia

left justify in out

S priateľkou absolvoval výlet na loďke po Vltave a vychutnával si dobré české jedlo. Tú najväčšiu radosť si však spravil až teraz. Iba pár mesiacov po tom, čo opustil väzenie, si kúpil luxusné vozidlo za viac ako 1 milión českých korún, teda 38 – tisíc eur.

 

Teraz sa vozí na Mercedese triedy E, ktorého cena dosahuje až 2 – milióny českých korún. „Je to pravda. Kúpil som si ho hneď, ako to šlo,“ potvrdil bývalý väzeň, ktorý sa v prvé dni vozil na Škodovke. „Bola dobrá, prekvapila ma,“ pochválil auto, ale uznal, že „Éčko“ to nie je. Priznal, že pre nemecké vozy má slabosť. „ Jedine Mercedes! Pred tým ako ma zavreli som mal rovnaký model vozidla,“ uviedol Kajínek, ktorý si touto kúpou splnil svoj sen.

 

Ako sa k takému vozidlo dostal, ostáva však záhadou, keďže úverom sa zatiaľ úspešne vyhýba. „Odkiaľ ho mám, môže byť každému jedno. Chcel som mať Mercedes, a tak som si ho kúpil. Mal som ho dohodnutý, ale požičaný nie je,“ tajnostkárčil Kajínek.

 

Jeho konto sa počas pobytu vo väzení slušne plnilo ziskami bezprostredne potom, čo vydal svoju knihu a do kín sa dostal film Kajínek, ktorý natočil Peter Jákla.

O prácu Jiří momentálne nemá vôbec núdzu, práve naopak ponuky sa len tak sypú. Dostal dokonca ponuku na natáčanie a je len otázkou času, kedy sa ho ujme nejaký spisovaťeľ, ktorý bude chcieť zachytiť jeho ďalší osud v knižnom vydaní.  

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies