Najzdatnejší muži a ženy Slovenska sa stretnú na Wakelake vo finále Fitness ligy

NETKY.SK • 28 August 2015, 18:32 • 2 min
Najzdatnejší muži a ženy Slovenska sa stretnú na Wakelake vo finále Fitness ligy

BRATISLAVA - V poslednej dobe sa CrossFit teší na Slovensku veľkej popularite. Ak ste o ňom ešte nepočuli, je to tréningový program, ktorý bol vyvinutý na to, aby pomohol ľuďom získať širšiu všeobecnú kondíciu. Je vytvorený tak, aby každého človeka pripravil na akúkoľvek fyzickú výzvu, či už ide o zdolanie Mount Everestu, alebo vynesenie nákupu na tretie poschodie.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku je CrossFit ešte mladý, no veľmi populárny šport a členovia CrossFit komunity sa ho snažia stále posúvať na vyššiu úroveň.  Aj preto vznikol v hlavách členov CrossFit Bratislava originálny koncept – Fitness liga Slovenska.

 

Do ligy sa mohol prihlásiť skoro každý. Bolo potrebné poskladať tím – 3 muži + 1 žena. Po video kvalifikácií sa do samotnej ligy prebojovalo 10 najlepších tímov, ktoré proti sebe súťažili počas roku 2015. Každé tri týždne sa stretli v zápase, systémom každý s každým. Tieto duely sa skladali z troch rôznorodých workoutov (disciplín) a prebiehali v ich domovských gymoch. Výsledky sa zapisovali do celkovej tabuľky. Po 9 súťažných kolách sa do finále prebojovali 4 tímy. Sú to tímy Best Body a Wajld Pigs z Bratislavy, RR Nitra z Nitry a Rebels z Košíc.

 

Už túto sobotu (29.8.2015) sa najlepšie tímy stretnú vo finále s názvom Fitness Liga Final Four. Na jednom mieste sa budú koncentrovať tí najlepší z najlepších, medzi súťažiacimi je aj Fittest Man of Slovakia -  Ľudovít Czokóly. Toto jedinečné športové podujatie sa bude konať v Bratislave na Zlatých pieskoch v areáli Wakelake. Sú pripravené 3 náročné a divácky atraktívne workouty, s ktorými sa budú CrossFitteri pasovať celé doobedie. Môžete sa tešiť na nadľudské výkony , pretože výhra je zaujimavá a konkurencia silná. Okrem finančnej výhry 2000 eur a trofeje z dielne umelkyne Gordany Turuk, víťazný tím získa darčekové poukážky od značky Gas Jeans, Nordsee a darčekové balíky od partnerov podujatia MaxSport, Vitamin Well, M Nutrition a Reebok.

Prežite sobotu nabitú športom, príďte podporiť súťažiacich a ochutnať atmosféru pravej CrossFitovej súťaže, tešíme sa na Vás.

 

img

 

Fitness Liga je športová liga, do ktorej sa môže prihlásiť v podstate každý. Je to motivácia pre všetkých CrossFiterov na Slovensku, konečne si zasúťažiť. Ide o súťaž tímov, každý sa skladá zo štyroch atlétov - 3 muži a 1 žena. Do ligy sa môže prihlásiť ľubovoľný počet tímov, ktoré prejdú video kvalifikáciou, ktorá začína už 17.11.2014. V kvalifikácii budú tímy súperiť v takzvaných WOD-och (Workout Of the Day). Každý WOD sa skladá z funkčných cvičení – silových i kondičných. Najlepších 10 tímov v kvalifikácií následne postupuje do hlavnej ligovej súťaže, ktorá začína v januári 2015.

 

Každý tím počas roka 2015 absolvuje 9 duelov, čo znamená, že sa každý stretne s každým. Duely sa budú konať v sobotu každé dva, resp. tri týždne. V tento deň si vždy zmeria sily všetkých 10 tímov, takže ligové kolo bude prebiehať na piatich miestach súčasne. Presný kalendár duelov bude po skončení kvalifikácie uvedený na oficiálnom webe, kde nájdete aj všetky potrebné informácie o lige.

 

img

 

Vyvrcholením ligovej sezóny bude stretnutie najlepších štyroch tímov v turnaju Final Four, ktoré sa uskutoční na zatiaľ utajenom mieste, no jedno je iste- bude to veľké! Tam si tí najlepší vzájomne zmerajú sily a budú bojovať hlavnú výhru 2000€, putovnú trofej –zlatý kettlebell v hodnote 3000€ z dielne umelkyne Gordany Turuk, poukážku 300€ na nákup do predajní značky Napapijri a vecné ceny od značky Reebok.

 

Všetky dôležité informácie sa dozviete aj na facebooku, kde budú počas celého roka prebiehať rôzne súťaže o vecné ceny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies