Najzbytočnejšie mrakodrapy sú podľa expertov v Spojených arabských emirátoch

NETKY.SK • 6 September 2013, 07:10 • 2 min
Najzbytočnejšie mrakodrapy sú podľa expertov v Spojených arabských emirátoch

LONDÝN - Spojené arabské emiráty (SAE) majú "najzbytočnejšie" mrakodrapy na svete, uvádza v dnes zverejnenej správe Rada pre výškové budovy a mestské prostredie (CTBUH). Pri svojom hodnotení sa zamerala na priestory štíhlych vrcholových ukončení a iných výšku predlžujúcich prístavieb, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa neziskovej organizácie CTBUH so sídlom v americkom Chicagu tvorí nevyužiteľný priestor vo vrcholových častiach 19 najvyšších budov v SAE priemerne 19 percent ich celkovej výšky, čo organizácia označila za "márnivé". Túto štatistiku pritom vedie mrakodrap Burdž Chalífa v Dubaji, z ktorého celkovej výšky 828 metrov je bez reálneho využitia až 29 percent, čo činí 244 metrov.

Na druhom mieste skončil Zifeng Tower v čínskom Nan-ťingu, na treťom Bank of America Tower v americkom New Yorku. Čína a Spojené štáty sa zároveň umiestnili na druhom a treťom mieste v celkovom hodnotení krajín. V roku 2017 majú v saudskoarabskej Džidde dokončiť mrakodrap Kingdom Tower, ktorý bude s výškou tisíc metrov najvyššou stavbou sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies