Najvyššie tržby v nealko odvetví dosiahla Coca-Cola

NETKY.SK • 30 Január 2017, 11:18 • 2 min
Najvyššie tržby v nealko odvetví dosiahla Coca-Cola

BRATISLAVA - Najvyššie tržby spomedzi výrobcov nealkoholických nápojov na Slovensku dosiahla v roku 2015 spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o. Jej tržby presiahli 98 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Za ňou nasledovala spoločnosť Kofola, a.s., ktorá evidovala tržby v objeme takmer 73 miliónov eur a trojicu uzatvorili Slovenské pramene a žriedla, a.s. s tržbami viac ako 34 miliónov eur. Informoval o tom portál Indexpodnikatela.sk, ktorý vypracoval prehľad tržieb a ziskov 90 výrobcov nealkoholických nápojov z dostupných údajov za rok 2015.

 

"Z hľadiska zisku po zdanení sa na prvé miesto medzi výrobcami nealko nápojov dostala Kofola, a.s. s čistým ziskom vo výške približne 5,8 milióna eur. Udržiava si tak výrazný náskok pred ostatnými výrobcami,“ uviedol zakladateľ portálu Indexpodnikatela.sk Branislav Vaculčiak. Za ňou nasledovala Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o, ktorej zisk po zdanení presiahol 900 tisíc eur. Tretia v poradí bola spoločnosť Minerálne vody, a.s. so ziskom po zdanení takmer 600 tisíc eur.

 

Najväčší podiel na celkových tržbách v odvetví má Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o, a to 39,5 %, druhá je Kofola, a.s. s podielom 29,2 % a tretie sú Slovenské pramene a žriedla, a.s s 13,8 percentným podielom. „Platí však, že tak ako vo väčšine odvetví na Slovensku, aj v tomto prípade je viac než polovica podnikov v strate, konkrétne 49 z celkových 90 podnikov,“ skonštatoval Vaculčiak.

 

Projekt Index Podnikateľa vznikol ako nástroj na podporu a rozvoj transparentného podnikateľského prostredia na Slovensku. Predstavuje službu, ktorá dokáže preveriť a analyzovať firmy podnikajúce na území Slovenska. Index podnikateľa tiež ponúka informácie o nedoplatkoch na zdravotnom a sociálnom poistení a daniach, konkurzoch, reštrukturalizáciách, exekúciách a iných vyhláseniach týkajúcich sa sledovaných firiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies