Najvyššie preferencie majú podľa Medianu naďalej hnutie ANO a ČSSD

NETKY.SK • 3 December 2014, 17:16 • 2 min
Najvyššie preferencie majú podľa Medianu naďalej hnutie ANO a ČSSD

PRAHA - Voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR by podľa aktuálneho prieskumu agentúry Median vyhralo hnutie ANO ministra financií ČR, podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša, ktoré by podporilo 23,5 percenta voličov, pred Českou sociálnodemokratickou stranou (ČSSD) so ziskom 21 percent hlasov. Informoval o tom internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Na ďalších priečkach by sa podľa prieskumu agentúry Median umiestnili českomoravskí komunisti z KSČM (14 percent), TOP 09 (10,5 percenta) a Občianska demokratická strana (ODS) so ziskom deväť percent hlasov. Hranicu zvoliteľnosti by ešte prekročili ľudovci z KDU-ČSL so ziskom 7,5 percenta hlasov, avšak už nie hnutie Úsvit priamej demokracie so štyrmi percentami.
     

Podobne by pod hranicou zvoliteľnosti zostali aj Česká pirátska strana (3,5 percenta), zelení (2,5 percenta) a slobodní (2,5 percenta).
     

Volebná účasť by podľa prieskumu dosiahla 56 percent, čo je menej ako pri vlaňajších predčasných voľbách (59,5 percenta).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona