Najvyššie ocenenie AFI si na budúci rok prevezme herečka Diane Keatonová

NETKY.SK • 7 Október 2016, 16:28 • 2 min
Najvyššie ocenenie AFI si na budúci rok prevezme herečka Diane Keatonová

LOS ANGELES - Americká herečka Diane Keatonová si 8. júna 2017 prevezme najvyššie ocenenie Amerického filmového inštitútu (AFI), cenu za celoživotné dielo.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácie, ktorú priniesla tlačová agentúra AP s odvolaním sa na samotný AFI. Rodáčka zo Santa Fe, ktorá 5. januára 2016 oslávila 70. narodeniny, je laureátkou Oscara za kreáciu vo filme Woodyho Allena Annie Hallová (1977), ale aj nominantkou na toto prestížne ocenenie za ďalšie filmy - Červení (1981), Marvinova izba (1996) alebo Lepšie neskoro ako nikdy (2003). Súčasťou umelkyninej bohatej filmografie sú však aj opusy ako Krstný otec I.-III., Manhattan, Otec nevesty I.-II., ale aj Klub odložených žien.

 

Riaditeľ AFI Howard Stringer vyzdvihol budúcu laureátku významného ocenenia slovami, že sa dokáže rovnako zaskvieť v dramatických i komediálnych postavách a stále znova rozbúcha srdcia kreáciou charakterov vyžarujúcich niekedy obrovskú silu, inokedy značnú zraniteľnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies