Najvyššie dane z nehnuteľností má Bratislava, Senica a Košice

NETKY.SK • 16 Január 2014, 12:14 • 2 min
Najvyššie dane z nehnuteľností má Bratislava, Senica a Košice

BRATISLAVA - Najvyššie dane z nehnuteľností spomedzi všetkých okresných miest sú v Bratislave, Senici a Košiciach, kde sa pohybujú nad úrovňou 150 % celoslovenského priemeru. Vyplýva to z rebríčka, ktorý zostavila Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS).

slovakia

left justify in out

Najmenej musia občania naopak zaplatiť za svoje nehnuteľnosti v Gelnici, Sobranciach a Medzeve s daňami nižšími ako tretina slovenského priemeru. V prvej desiatke najnižších sadzieb prevažujú mestá východného Slovenska.

Podnikateľa by pozemok s rozlohou 1500 metrov štvorcových (m2) a výrobná hala s rozlohou 1000 m2 v tomto roku stáli najmenej v Medzeve (580 eur), Medzilaborciach (850 eur) a Moldave nad Bodvou (838 eur). Najvyššiu daň by za ne, naopak, zaplatil v Púchove (6449 eur), Bratislave – Starom Meste (5125 eur) a Žiari nad Hronom (4442 eur). 

Podnikateľská aliancia Slovenska monitoruje vývoj daní z nehnuteľností od roku 2004, kedy právomoc stanovovať ich výšku prešla zo štátu na samosprávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies