Najvyšší súd zrušil všetky obmedzenia vykonávania prostitúcie

NETKY.SK • 20 December 2013, 17:23 • 2 min
Najvyšší súd zrušil všetky obmedzenia vykonávania prostitúcie

OTTAWA - Najvyšší súd v Kanade zrušil dnes v celom rozsahu zákony regulujúce prostitúciu v jednomyseľnom rozsudku sudcov v pomere 9:0.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, súd zrušil všetky tri zákony upravujúce prostitúciu: zákon zakazujúci prevádzku nevestincov, zákon proti živeniu sa výnosmi z prostitúcie, ako i zákon o zákaze pouličného oslovovania klientov so sexuálnymi službami.
Rozhodnutie súdu je podľa AP víťazstvom sexuálnych pracovníčok a pracovníkov usilujúcich sa o zlepšenie svojich pracovných podmienok, ktorí sa obrátili na súd s tým, že im legislatíva upiera viaceré ústavné práva.
Rozhodnutie Najvyššieho súdu dáva parlamentu možnosť po roku pripraviť novú legislatívu týkajúcu sa tejto problematiky.
Odvolací súd v štáte Ontário už pred rozhodnutím Najvyššieho súdu zrušil platnosť zákazu prevádzkovania nevestincov s tým, že to vystavuje ženy poskytujúce sexuálne služby väčšiemu nebezpečenstvu ohrozenia násilníkmi.
Dnešné rozhodnutie Najvyššieho súdu je prelomové v tom, že zrušil legislatívu, ktorú ten istý súd pred 34 rokmi v podobnom konaní podporil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies