Najvyšší súd zbavil Tymošenkovú obvinení v plynovej kauze

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 07:01 • 2 min
Najvyšší súd zbavil Tymošenkovú obvinení v plynovej kauze

KYJEV - Ukrajinský najvyšší súd zbavil dnes expremiérku Juliju Tymošenkovú všetkých obvinení v kauze okolo dodávok ruského plynu, v súvislosti s ktorou ju v roku 2011 odsúdili na sedem rokov väzenia. Oznámila to agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Bývalú šéfku vlády za vlády jej politického súpera, prezidenta Viktora Janukovyča, obvinili zo zneužitia moci za účelom osobného prospechu za to, že podpísala údajne nevýhodnú zmluvu na nákup ruského plynu.
      

Prokuratúra vtedy tvrdila, že Tymošenková svojím počínaním spôsobila Ukrajine obrovské škody vo výške 191 miliónov dolárov. Ona sama vznesené obvinenia odmietla ako vykonštruované a označila ich za politickú pomstu zo strany Janukovyča.
      

"Tymošenkovej direktívu pre delegáciu ukrajinského Naftogazu na podpísanie kúpno-predajného kontraktu na zemný plyn na obdobie 2009-2019 nemožno považovať za zneužitie moci ... Najvyšší súd dospel k záveru, že v tomto konkrétnom prípade neexistoval žiaden zločin," uviedla vo vyhlásení Tymošenkovej strany Vlasť.
      

Z väzenia Tymošenkovú prepustili vo februári tohto roku na základe rozhodnutia parlamentu, ktorý odkriminalizoval skutok, ktorého sa údajne dopustila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies