Najvyšší súd v Izraeli rozhodol, že palestínsky hladovkár zostane za mrežami

NETKY.SK • 28 Január 2016, 10:06 • 2 min
Najvyšší súd v Izraeli rozhodol, že palestínsky hladovkár zostane za mrežami

JERUZALEM - Palestínsky novinár Muhammad al-Kik (33), ktorého protestná hladovka v izraelskom väzení trvá už viac ako 60 dní, zostane za mrežami napriek drastickému zhoršeniu jeho zdravotného stavu. Rozhodol o tom dnes izraelský najvyšší súd, ktorý chce denne skúmať hladovkárov zdravotný stav.

slovakia

left justify in out

Ako informovali francúzske elektronické médiá s odvolaním sa na novinárovho advokáta, sudcovia rozhodli, že kým je novinár pri vedomí a odmieta zdravotnú starostlivosť, respektíve umelú výživu, dovtedy úrady žiadne kroky nepodniknú.

Muhammada al-Kika, ktorý je spravodajcom saudskoarabskej televízie al-Madžd, zatkli 21. novembra 2015. O štyri dni neskôr zadržaný vstúpil do protestnej hladovky.

 

Izraelská tajná služba Šin Bet žurnalistu podozrieva, že bol zapojený do teroristických aktivít militantného hnutia Hamas, a administratívnu väzbu v jeho prípade tak označila za nutné opatrenie. Tento krok umožňuje zadržiavanie podozrivého šesť mesiacov bez vynesenia rozsudku a súčasne neobmedzený počet predĺžení jeho väzby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona