Najvyšší súd v Brazílii zamietol žiadosť exprezidenta da Silvu ostať na slobode

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 06:33 • 2 min
Najvyšší súd v Brazílii zamietol žiadosť exprezidenta da Silvu ostať na slobode

RIO DE JANEIRO - Brazílsky najvyšší súd vo štvrtok zamietol žiadosť bývalého prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu ostať na slobode v čase pred októbrovými prezidentskými voľbami.

slovakia

left justify in out

Verdikt môže viesť k jeho skorému uväzneniu a pravdepodobne mu znemožní uchádzať sa o tretie funkčné obdobie vo voľbách, ktoré by podľa očakávania ľahko vyhral.

 

Jeho právnici tvrdili, že by ho nemali poslať za mreže pred tým, ako sa vyčerpajú všetky možné odvolania voči jeho odsúdeniu za korupciu. Sudcovia tesne odmietli tento argument šiestimi hlasmi proti piatim.

 

Lulu da Silvu (72) uznali v júli minulého roka za vinného z korupcie a prania špinavých peňazí a odsúdil ho na deväť a pol roka vo väzení. Súd v Porto Alegre potvrdil v januári tento verdikt a sprísnil mu trest na 12 rokov a jeden mesiac.

 

Exprezidenta obvinili zo snahy utajiť vlastníctvo luxusného apartmánu v meste Guaruja na pobreží Atlantického oceánu. Lula da Silva popieral, že by bol majiteľom spomínaného penthousu, ktorý podľa neho patril spoločnosti OAS. Táto firma bola jedným zo subjektov vyšetrovania v inom prípade rozsiahlej korupcie, ktoré sa sústredilo na štátnu ropnú spoločnosť Petrobras.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies