Najvyšší súd v Austrálii zamietol žaloby na plánovaný prieskum o homosexuálnych manželstvách

NETKY.SK • 7 September 2017, 09:07 • 2 min
Najvyšší súd v Austrálii zamietol žaloby na plánovaný prieskum o homosexuálnych manželstvách

CANBERRA - Národný prieskum o legalizácii manželstiev ľudí rovnakého pohlavia, ktorý pripravuje austrálska vláda, sa uskutoční podľa plánov.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak po tom, čo najvyšší súd vo štvrtok zamietol dve žaloby, ktoré naň podali zástupcovia manželstiev ľudí rovnakého pohlavia tvrdiac, že nemôže byť platný.

Nezáväzný poštový prieskum, ktorý má odhaliť, aká je medzi ľuďmi podpora pre prijatie zákona o homosexuálnych manželstvách, spustí vláda 12. septembra. Podľa premiéra Malcolma Turnbulla by mohli v prípade pozitívneho výsledku hlasovania prijať nový zákon ešte pred koncom roka. "Odporúčame každému Austrálčanovi a Austrálčanke, aby sa na tomto prieskume zúčastnili a vyslovili sa," vyjadril sa. Prieskum by mal skončiť 27. októbra, jeho výsledky by mali byť následne známe 15. novembra.

Prieskum v krajine vyvolal vlnu sporov po zverejnení konečných nákladov, ktoré sa vyšplhajú na 122 miliónov austrálskych dolárov (v prepočte 81,5 milióna eur). Vynárajú sa tiež obavy, že by mohol vyvolať nenávistné kampane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies