Najvyšší súd SR ponechal finančníka Martina K. vo väzbe

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 14:58 • 2 min
Najvyšší súd SR ponechal finančníka Martina K. vo väzbe

BRATISLAVA – Finančník Martin K., ktorý je obvinený z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti so Slovenským pozemkovým fondom (SPF), zostáva naďalej vo väzbe. V piatok o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR.

slovakia

left justify in out

Zamietol jeho sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ho ponechal vo väzbe do 19. júna. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Martin K. je v tejto veci vo väzbe od mája 2021. Jeho obhajca opakovane hovorí o prieťahoch vo vyšetrovaní. Predtým bol väzobne stíhaný aj pre kauzu Dobytkár, konkrétne od júla 2020 do marca 2021.

 

img

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vlani v máji osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Martin K. čelí obžalobe v kauze Dobytkár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies