Najvyšší súd SR dal pri predaji akcií BVS za pravdu mestu Senica

NETKY.SK • 9 September 2014, 13:32 • 2 min
Najvyšší súd SR dal pri predaji akcií BVS za pravdu mestu Senica

SENICA – Najvyšší súd (NS) SR potvrdil, že mesto Senica pri predaji svojich akcií v Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a. s., postupovalo v súlade so zákonom. Skončil sa tak tri rok trvajúci spor o ich predaji mestu Skalica, ktorý napadli aktivisti odvolávajúci sa na nehospodárne nakladanie s majetkom mesta.

slovakia

left justify in out

"Je to pre nás veľká satisfakcia," konštatoval dnes primátor Senice Ľubomír Parízek. K záveru dospel NS pri rozhodovaní o odvolaní mesta Senica proti rozsudku Krajského súdu (KS) v Trnave. Ním KS zrušil uznesenie mestského zastupiteľstva, ktoré v roku 2011 rozhodlo o prevode 238.181 akcií na mesto Skalica za cenu dve eurá za jednu akciu, a to podľa zákona o cenných papieroch. Skalica týmto nákupom za 476.362 eur posilnila svoj vplyv v BVS s cieľom koordinovaného postupu pri riešení problémov miest a obcí na Záhorí v zásobovaní vodou. "NS sa v odôvodnení rozsudku priklonil k názoru mesta Senica, že akcie nemohlo predávať podľa zákona o majetku obcí, ako tvrdila Okresná prokuratúra v Senici, ale sa muselo prednostne riadiť Obchodným zákonníkom," informoval primátor. 

 

Parízek dodal, že týmto rozhodnutím sa uzatvára vyše trojročné obdobie, keď boli vedenie mesta a poslanci pravidelne vystavovaní rôznym útokom a medializovaným obvineniam skupiny občianskych aktivistov, "majúcim za cieľ spochybniť konanie orgánov mesta a vnášanie pocitov nedôvery medzi občanov vo vzťahu k vedeniu radnice".

 

Ako ďalej informoval Parízek, Skalická vodárenská spoločnosť, s. r. o., ako akcionár BVS presadila revitalizáciu a vybudovanie nových rozvodov vody na severnom Záhorí. Investícia za 14 miliónov eur prináša nové vrty, čo umožní zvýšiť priamo v Skalici sekundovú spotrebu vody z 55 litrov na 100 litrov a viacerým obciam pripojiť sa na verejný vodovod. "Bez predaja našich akcií i akcií ďalších obcí Skalici by táto investícia nebola," dodal primátor Senice .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies