Najvyšší súd rozhodne o väzbe trojice obvinenej v kauze Mýtnik 3

NETKY.SK • 15 August 2021, 15:40 • 2 min
Najvyšší súd rozhodne o väzbe trojice obvinenej v kauze Mýtnik 3

BRATISLAVA - Najvyšší súd Slovenskej republiky vytýčil na pondelok 16. augusta verejné zasadnutie, na ktorom rozhodne o prípadnej väzbe trojice obvinenej v rámci policajnej akcie Mýtnik 3.

slovakia

left justify in out

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v sobotu 7. augusta nevzal do väzby bývalého štátneho tajomníka rezortu financií Radka Kuruca, riaditeľku odboru právnych služieb finančnej správy Denisu Židovú, ani bývalú riaditeľku odboru verejného obstarávania finančnej správy Kornéliu Černú. Sudca v rámci rozhodnutia argumentoval, že v prípade trojice nezistil dôvody navrhovanej kolúznej väzby, u všetkých troch však konštatoval dôvodnosť trestného stíhania. Prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Špecializovaný súd dnes rozhodol o väzbe pre štvoricu obvinených v kauze Mýtnik 3

Návrh na väzobné stíhanie podaný Úradom špeciálnej prokuratúry pre obavu z možného ovplyvňovania svedkov sa pôvodne týkal štyroch obvinených. V prípade bývalého viceprezidenta finančnej správy Daniela Čecha však prokurátor vzal návrh na väzbu späť. Ten sa totiž priznal k prevzatiu úplatku vo výške 200-tisíc eur súvisiaceho s nákupom informačných systémov pre finančnú správu.

 

Súvisiaci článok: Vážne priznanie Daniela Čecha v kauze Mýtnik 3!

V kauze Mýtnik 3 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry celkovo vzniesol obvinenie voči ôsmim osobám. Obvinenia sa týkajú korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami. Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku.

 

Prečítajte si: Na podnikateľa Miroslava Výboha vydali medzinárodný a európsky zatykač

 

Medzi obvinenými je aj podnikateľ Miroslav Výboh, ktorý je v zahraničí a bol na neho vydaný európsky aj medzinárodný zatykač,   a bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová. Tá sa priznala k trestnej činnosti a bola prepustená z policajného zadržania. Predchodca Lenky Wittenbergerovej, František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba spolupracujú s políciou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies