Najvyšší súd potvrdil sedemročný trest exriaditeľovi Daňového úradu v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 10 December 2015, 14:16 • 2 min
Najvyšší súd potvrdil sedemročný trest exriaditeľovi Daňového úradu v Dunajskej Strede

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR dnes potvrdil sedemročný trest odňatia slobody pre bývalého riaditeľa Daňového úradu v Dunajskej Strede Dušanu Klvaňu v kauze úplatkov od ruských podnikateľov Alexandra a Sergeja Salmanovcov.

slovakia

left justify in out

NS SR tak dnes na svojom verejnom zasadnutí potvrdil minuloročný decembrový verdikt Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica, ktorý exriaditeľa okrem spomínaného sedemročného trestu odsúdil aj na peňažný trest vo výške 30.000 eur. TASR o tom dnes informoval Úrad špeciálneho prokurátora. Dnešný rozsudok je právoplatný a nie je možný voči nemu riadny opravný prostriedok.

 

"Odvolanie obžalovaného Ing. Dušana Klvaňa sa zamieta,“ uviedol zase na margo dnešného rozhodnutia štátny radca a hovorca NS SR Boris Urbančík.

 

ŠTS uznal Klvaňu vinným zo zločinu prijímania úplatku 15. decembra minulého roku. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podľa obžaloby si ako riaditeľ daňového úradu v D. Strede nechal sľúbiť od Sergeja a Alexandra Salmanovcov úplatok vo výške 10 percent z celkovej sumy nadmerných odpočtov DPH za to, že z titulu svojej funkcie zabezpečí bezproblémové vyplatenie nadmerných odpočtov a bude včas poskytovať služobné informácie o dožiadaniach z iných daňových úradov a polície.

 

V roku 2010 osobne prijal od Sergeja Salmanova sľúbený úplatok vo výške 40.000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies