Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu z okolia Serede

NETKY.SK • 14 Apríl 2023, 13:30 • 2 min
Najvyšší súd potvrdil nepodmienečné tresty siedmim členom drogového gangu z okolia Serede

BRATISLAVA - Sedem členov organizovanej skupiny z okolia Serede dostalo pre drogovú trestnú činnosť nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní do desať rokov. Zadržaní boli v rámci policajnej akcie Venal 5.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok (13. 4.) o tom právoplatne rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Odvolací súd v prípade dvoch osôb v plnom rozsahu potvrdil rozsudok uložený Špecializovaným trestným súdom. V prípade pätice osôb trest, spôsob jeho výkonu alebo výrok o ochrannom opatrení modifikoval. Z rozhodnutia vyplýva, že najdlhšie tresty väzenia v trvaní desať rokov dostalo kvarteto Lukáš G., Roman H., Roman B. a Viktor L.

 

Odvolaniami dvojice Roman L. a Milan M., ktorí boli pôvodne odsúdení na 15 rokov, by sa mal odvolací súd zaoberať samostatne. Prvostupňový súd ich vlani v novembri uznal za vinných z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Policajné akcie Venal 1 až 6 boli zamerané na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy. Obvinených bolo viac ako 70 osôb. Na čele organizovanej skupiny mal stáť Slavomír Weiss, ktorý je právoplatne odsúdený na 24 rokov väzenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona