Najvyšší súd oslobodil Berlusconiho v prípade sexu s neplnoletou Ruby

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 06:30 • 2 min
Najvyšší súd oslobodil Berlusconiho v prípade sexu s neplnoletou Ruby

RÍM - Taliansky najvyšší súd v utorok potvrdil oslobodzujúci rozsudok nad bývalým premiérom Silviom Berlusconim, obvineným z platenia za sex s neplnoletou osobou a zo zneužitia úradu na utajenie záležitosti. Padlo tak posledné slovo v afére známej ako "bunga bunga". Informovali o tom tlačové agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

V prvom súdnom procese v roku 2013 Berlusconiho odsúdili za tieto obvinenia a dostal trest sedem rokov väzenia s odkladom, ako aj doživotný zákaz vykonávať verejné funkcie. Tento verdikt však zvrátil odvolací súd v Miláne, ktorý expremiéra vlani v júli zbavil obvinení.

 

Najvyšší súd v Ríme teraz zamietol odvolanie prokurátorov proti oslobodzujúcemu verdiktu aj ich žiadosť o nový súdny proces. Sudcovia dospeli v utorok k rozhodnutiu po deväťhodinovom zvažovaní. Tomu predchádzalo jediné pojednávanie, ktoré trvalo tri hodiny.

 

Verdikt je pre Berlusconiho určitou úľavou, pretože problémov má stále dosť. Trojnásobný taliansky premiér len v nedeľu 8. marca ukončil verejnoprospešné práce, ktoré boli trestom v inej kauze - v prípade daňového podvodu. Berlusconi má však až do roku 2019 zakázané uchádzať sa o verejný úrad a takisto sa zo všetkých síl snaží udržať poslušnosť vo vnútri svojej opozičnej strany Forza Italia.

 

Navyše je zapletený do ďalších právnych bitiek, vrátane súdneho procesu týkajúceho sa údajného podplácania senátora z konkurenčnej strany.

 

Aféra "bunga bunga" sa sústreďovala okolo tanečnice z nočného klubu, Maročanky Karimy El Mahrougovej prezývanej Ruby, ktorá sa zúčastňovala na divokých večierkoch v Berlusconiho vile v roku 2010, keď bol ešte premiérom a ona mala len 17 rokov.

 

V Taliansku nie je prostitúcia protizákonná, ale vedomý sex s neplnoletou osobou áno. Právnik Franco Coppi uviedol, že obhajoba uznala, že Berlusconi si pravidelne najímal prostitútky. Podľa advokáta však neexistuje žiadny dôkaz, že Berlusconi vedel o neplnoletosti El Mahrougovej. Berlusconi vždy tvrdil, že je nevinný a v jeho vile pri Miláne sa konali "elegantné večere".

 

Niektoré z pozvaných mladých účastníčok však na súde svedčili, že predvádzali tance v lone v špeciálnej "bunga bunga" izbe, pričom boli oblečené ako "sexi ošetrovateľky" alebo mali na tvári masky slávnych ľudí vrátane amerického prezidenta Baracka Obamu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies