Najvyšší súd ešte neeviduje sťažnosť Taliana Antonina Vadalu voči väzbe

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 11:25 • 2 min
Najvyšší súd ešte neeviduje sťažnosť Taliana Antonina Vadalu voči väzbe

BRATISLAVA - Sťažnosť Antonina V. proti jeho vzatiu do väzby ešte nedorazila na Najvyšší súd SR. Sťažnosť podal Antonino V. na Krajskom súde v Košiciach, rozhodovať o nej bude práve NS SR.

slovakia

left justify in out

Košický krajský súd 15. marca vyhovel návrhu prokuratúry a vzal Taliana Antonina V. (1975), žijúceho a podnikajúceho na východe Slovenska, do predbežnej väzby. Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na vzatie do predbežnej väzby Antonina V., na ktorého európsky zatýkací rozkaz vydal súd v Benátkach 9. marca 2018. Antonino V. je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa Antonino V. od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky.

Ako uviedol hovorca košickej prokuratúry Milan Filičko, Krajská prokuratúra Košice prostredníctvom slovenského národného zastúpenia v Eujrouste požiadala taliansku stranu o poskytnutie dodatočných informácií v zmysle zákona o európskom zatýkacom rozkaze. Prokuratúra má 40 dní na to, aby súdu doručila originál zatýkacieho rozkazu s príslušnými dokladmi, ktoré poskytne talianska prokuratúra. Súd potom bude rozhodovať o vydávacej väzbe. Ak prokuratúra potrebné dokumenty nepredloží, bude musieť súd Antonina V. prepustiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona