Najvyšší súd by po takmer troch rokoch mohol mať podpredsedníčku

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 11:45 • 2 min
Najvyšší súd by po takmer troch rokoch mohol mať podpredsedníčku

BRATISLAVA - Miesto podpredsedu Najvyššieho súdu (NS) SR by mohlo byť takmer po troch rokoch obsadené. Súdna rada SR na dnešnom zasadnutí v Oščadnici zvolila na tento post Jarmilu Urbancovú a túto nomináciu predloží na vymenovanie prezidentovi. TASR o tom informovala Kancelária Súdnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Urbancová získala vo voľbe 14 hlasov, druhý kandidát vo voľbách Peter Paluda iba dva, informovala kancelária. Obaja sú sudcami Najvyššieho súdu SR. Paluda, ktorý patrí medzi kritikov šéfa Najvyššieho súdu Štefana Harabina, podľa informácií z kancelárie podal na šiestich členov Súdnej rady námietku zaujatosti. Ani jeden z členov Súdnej rady však nevyslovil námietke zaujatosti podporu.

Poslednou podpredsedníčkou NS SR bola Daniela Švecová, funkčné obdobie sa jej skončilo 30. mája 2010. Odvtedy je toto miesto neobsadené. Niekoľko pokusov o zvolenie jej nástupcu bolo neúspešných. Naposledy boli voľby podpredsedu na programe zasadnutia Súdnej rady SR 22. januára tohto roka. Jediný kandidát, Harabinov dobrý priateľ Igor Burger, sa však vtedy kandidatúry vzdal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies