Najvyšší súd bude v pondelok rozhodovať o sýkorovcoch

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 09:22 • 2 min
Najvyšší súd bude v pondelok rozhodovať o sýkorovcoch

BRATISLAVA - Na Najvyššom súde (NS) SR sa v pondelok (12.5.) začína verejné zasadnutie s údajnými sýkorovcami. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku ich potrestali dlhoročným väzením. Nesúhlasili s tým, a tak podali odvolanie na NS SR. Odvolanie podal prokurátor zo špeciálnej prokuratúry, niektorí podľa neho mali byť potrestaní prísnejšie.

slovakia

left justify in out

 Na čele obžalovaných stál jeden z údajných bossov zločineckej skupiny sýkorovci Ladislav, prezývaný Dlhý Laco. Odsúdili ho na 25 rokov väzenia a ten istý trest si pred rokom na súde v Pezinku vypočuli aj Viliam prezývaný Čierny Vilko a Richard. Filipa odsúdili na 23 rokov, Petra na 22 a Mareka na 20 rokov v najprísnejšom väzení. Ladislav, Viliam , Richard a Filip mali byť podľa prokurátora odsúdení na doživotie, Peter na 25 a Marek na 24 rokov. Voči uloženým trestnom podal odvolanie prokurátor. S právoplatným rozsudkom o osemročnom treste odchádzal 28. mája 2013 zo súdu len Juraj Bilík, ktorý pred súdom vypovedal v neprospech ostatných obžalovaných.
      

Skupinu obžalovaných viní prokuratúra z prípravy vraždy jedného člena sýkorovcov Martina, okrem toho sú obžalovaní aj z ďalších závažných trestných činov ako zosnovanie zločineckej skupiny, vydieranie, vydieračský únos, podpaľovanie áut a poškodzovanie súkromného majetku. "Odvolanie som podal z toho dôvodu, že mám za to, že navrhované doživotné tresty zohľadňujú závažnosť prípravy na tento trestný čin," povedal vlani v máji po rozsudku prokurátor. Štyria obžalovaní, ktorým navrhol doživotie, podľa obžaloby pripravovali vraždu Martina a ten žije len vďaka policajnému zásahu, tvrdil prokurátor. Súdu sa však doživotný trest zdal príliš prísny, pretože išlo iba o prípravu a nedošlo ani k pokusu, dôvodil v rozsudku predseda senátu Igor Králik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies