Najvyšší súd bude rozhodovať o odvolaní Evy Z., ktorá si mala objednať vraždu manžela

NETKY.SK • 24 Október 2016, 11:24 • 2 min
Najvyšší súd bude rozhodovať o odvolaní Evy Z., ktorá si mala objednať vraždu manžela

BRATISLAVA – Najvyšší súd (NS) SR bude v utorok (25.10.) rozhodovať v prípade obžalovanej Evy Z., ktorú v auguste 2015 Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku poslal za mreže na deväť rokov.

slovakia

left justify in out

Podľa názoru prvostupňového súdu sa mala dopustiť zločinu prípravy úkladnej vraždy formou účastníctva jej vtedajšieho manžela. Obžalovaná podala odvolanie, o ktorom teraz bude NS SR rozhodovať na verejnom zasadnutí. TASR informovalo oddelenie komunikácie s verejnosťou NS SR.

 

Podľa ŠTS si kvetinárka Eva Z. na vraždu manžela, len dva mesiace po svadbe, mala najať Martina A., ktorý však začal spolupracovať s políciou. V procese vystupoval ako svedok. Podľa jeho výpovede mal od obžalovanej zinkasovať za vraždu 50.000 eur.

 

Tento svedok v procese tvrdil, že mal muža podnikateľky zastreliť pištoľou, ktorú zabezpečila obžalovaná. Nevedela však zabezpečiť aj náboje, preto vraždu posunula na neskôr.

 

Pre problémy s nefunkčnou zbraňou ale podľa súdu zmenila plán a Martinovi A. prikázala, aby jej muža zaškrtil. Na to mala zabezpečiť potrebné gumové švihadlo.

 

Polícia nakoniec vraždu v rodinnom dome bývalých manželov v obci Chocholná – Velčice pri Trenčíne aj zinscenovala.

 

Obžalovaná Eva Z. vinu od začiatku procesu odmietala a kauzu označovala za možnú pomstu svedka Martina A., ktorému podľa nej odmietla požičať väčšiu sumu peňazí.

 

Žena strávila niekoľko mesiacov vo väzbe, na slobodu sa dostala v auguste 2014. Dôvodom bol pôrod dieťaťa, ktoré má už s novým partnerom.

 

So svojím manželom Ľudovítom T. sa obžalovaná rozviedla minulý rok v marci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona