Najvyšší súd bude rozhodovať o dovolaní ministra spravodlivosti Boreca

NETKY.SK • 8 November 2015, 13:32 • 2 min
Najvyšší súd bude rozhodovať o dovolaní ministra spravodlivosti Boreca

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR bude na budúci týždeň v stredu rozhodovať o dovolaní ministra spravodlivosti Tomáša Boreca, ktoré podal v prípade podozrenia z podvodu pri reštitúciách s pozemkami v mestských častiach Banskej Bystrice – Šalkovej a Radvani.

slovakia

left justify in out

V prípade prokurátor žaloval bývalého riaditeľa regionálneho odboru Slovenského pozemkového fondu (SPF) v Banskej Bystrici Dušana C. za podvod pri reštitúciách so škodou viac ako milión eur, súd ho však oslobodil. Hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová informovala agentúru SITA, že ministerstvu spravodlivosti bol doručený podnet generálneho prokurátora na podanie mimoriadneho opravného prostriedku. Po preskúmaní spisovej dokumentácie sa minister nestotožnilo s viacerými tvrdeniami súdu, ktorý Dušana C. oslobodil spod obžaloby a podal dovolanie v neprospech obvineného.


Podľa prokurátora Dušan C. ako riaditeľ regionálneho odboru SPF v máji 2005 vypracoval zmluvu o bezodplatnom prevode vlastníckeho práva k pozemkom v mestských častiach Banskej Bystrice Šalková a Radvaň medzi SPF a dvoma reštituentmi z Komárna. V dokumente použil neadekvátne nízku cenu prevádzaných nehnuteľností, pričom nezabezpečil ich ocenenie znaleckým posudkom a neakceptoval ani pripomienky vlastných zamestnancov. Zmluvu s takýmito nedostatočnými podkladmi predložil na podpis generálnemu riaditeľovi SPF. Tým ho uviedol do omylu a Slovenskej republike spôsobil škodu viac ako milión eur (31,5 milióna korún). Obžalovaný exriaditeľ Dušan C. na súde v minulosti tvrdil, že je nevinný.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona