Najvyšší súd Británie pravdepodobne rozhodne o procese brexitu v januári

NETKY.SK • 8 December 2016, 18:47 • 2 min
Najvyšší súd Británie pravdepodobne rozhodne o procese brexitu v januári

LONDÝN - Britský najvyšší súd v "čo najkratšom čase" rozhodne, či premiérka Theresa Mayová môže oficiálne spustiť proces vystúpenia Británie z EÚ bez súhlasu parlamentu. Uviedol to dnes predseda súdu David Neuberger.

slovakia

left justify in out

"Nemáme za úlohu zvrátiť výsledok referenda o EÚ. Hlavná otázka sa v tomto prípade týka procesu, na základe ktorého by tento výsledok mohol zákonným spôsobom nadobudnúť platnosť. Teraz budeme potrebovať nejaký čas, aby sme zabezpečili, že to množstvo argumentov, ktoré nám bolo predložené v ústnej alebo písomnej podobe, budú riadne zvážené," uviedol Neuberger na záver štvordňového rozhodovania o odvolaní sa vlády proti rozhodnutiu londýnskeho súdu, na základe ktorého musí o oficiálnom spustení procesu vystúpenia Británie z EÚ hlasovať parlament.

 

Právnici, ktorí sú na tomto prípade zainteresovaní, predpokladajú, že rozhodnutie najvyššieho súdu možno očakávať v januári.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies