Najvyšší stupeň povodňovej aktivity majú ešte tri samosprávy

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 15:40 • 2 min
Najvyšší stupeň povodňovej aktivity majú ešte tri samosprávy

PREŠOV - Po záplavách spred týždňa trvá III. stupeň povodňovej aktivity ešte v dvoch mestách a jednej obci v Prešovskom kraji.

slovakia

left justify in out

Situáciu na niektorých miestach ešte skomplikovali silné búrky počas víkendu. K dnešnému dňu platí II. stupeň povodňovej aktivity ešte v 74 obciach a mestách kraja. Agentúre SITA to dnes potvrdil vedúci odboru životného prostredia Okresného úradu v Prešove Miroslav Benko.

 

Primátor Sabinova Peter Molčan vyhlásil najvyšší stupeň povodňovej aktivity ešte 15. mája, kedy sa začala hladina Torysy a jej prítokov nebezpečne dvíhať a neskôr sa voda na niektorých úsekoch z koryta vyliala. Škody mali hlavne občania mesta, ktorým zaplavilo záhrady, pivnice domov a chatky v záhradkárskej oblasti. Zničený breh spôsobil škody majiteľovi povodia. 

 

Rovnaká situácia nastala v ten istý deň (15. mája) aj vo Veľkom Šariši v okrese Prešov, kde sa voda z Torysy dostala až k novej bytovke. Povodeň zanechala za sebou naplavené bahno na mestských a štátnych komunikáciách a narobila škody aj obyvateľom v rodinných domoch a v záhradách. 

 

Obec Domaňovce v okrese Levoča zažila lokálnu záplavu v sobotu 24. mája, odkedy tu platí III. stupeň povodňovej aktivity. Dážď s ľadovcom narobil škody hlavne občanom na ich súkromnom majetku. Obec mala bahnom zanesené miestne komunikácie a čistiareň odpadových vôd. Hasiči tu pomáhali odčerpať vodu z pivníc a studní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies