Najvyšší kontrolný úrad si posvieti na spoločensky závažné podozrenia

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:30 • 2 min
Najvyšší kontrolný úrad si posvieti na spoločensky závažné podozrenia

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) sa rozhodol reagovať na spoločensky závažné podozrenia. Spustil prípravu na kontroly, ktoré vykonajú kontrolóri príslušných expozitúr. TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Daniela Bolech Dobáková.

slovakia

left justify in out

Úrad preverí hospodárenie a nakladanie s finančnými prostriedkami na košickej Obchodnej akadémii Polárna v nadväznosti na podozrenia, ktoré vyjadril stredoškolský učiteľ Oto Žarnay. Ten bol do mája 2013 učiteľom na spomínanej akadémii. Po tom, čo upozornil na to, že škola posielala externým právnikom tisíce eur, prišiel o prácu z organizačných dôvodov pre nadbytočnosť. So školou sa za toto prepustenie súdi. Za odhalenia na škole získal v roku 2013 ocenenie Biela vrana.

 

V druhom prípade sa NKÚ bude zaoberať spôsobom obstarávania pripravovaného parkovacieho systému v bratislavskej Petržalke nielen z hľadiska zákonnosti, ale aj efektivity a účinnosti. Parkovacia politika má uprednostniť obyvateľov Petržalky pred vodičmi z inej mestskej časti či mimobratislavskými.

 

Zatiaľ čo rezident by si za odstavenie svojho auta mal zaplatiť 60 eur na rok a za prvé auto, nerezident  niekoľkonásobne viac, až 800 eur. Rezidenti a abonenti potom budú môcť v mestskej časti zaparkovať na parkoviskách, ktoré budú na to určené. Svoje vlastné parkovacie státie však nedostanú. Novú parkovaciu politiku sa samospráva chystá spustiť od budúceho roku, miestni poslanci však zatiaľ poplatky za parkovacie karty neschválili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona