Najvplyvnejšou ženou planéty je po švrtý raz za sebou Angela Merkelová!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 06:30 • 2 min
Najvplyvnejšou ženou planéty je po švrtý raz za sebou Angela Merkelová!

NEW YORK - Nemecká kancelárka Angela Merkelová opakovane obhájila postavenie najvplyvnejšej ženy planéty, ako to vyplýva z dnes zverejneného rebríčka amerického magazínu Forbes. Pre šéfku spolkovej vlády v Berlíne je to štvrté prvenstvo v tomto rebríčku v posledných štyroch rokoch.

slovakia

left justify in out

Druhé miesto obsadila predsedníčka Rady guvernérov amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová a tretie podobne ako vlani Melinda Gatesová, manželka spoluzakladateľa počítačového impéria Microsoft Billa Gatesa.
      

TOP 10 dopĺňajú postupne od štvrtého miesta brazílska prezidentka Dilma Rousseffová, francúzska šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeová, niekdajšia ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová, šéfka koncernu General Motors Mary Barraová, prvá dáma USA Michelle Obamová, prevádzková riaditeľka Facebooku Sheryl Sandbergová a šéfka koncernu IBM Virginia Romettyová.
      

V rebríčku si početnú prevahu udržali aj v tomto roku Američanky, medzi ktorými je najmladšou excentrická speváčka Lady Gaga (28) na 67. priečke. Vôbec najstaršou ženou rebríčka je britská panovníčka Alžbeta II. (88), ktorej patrí 35. miesto.    Ďalšími Európankami v rebríčku sú módna návrhárku Miuccia Pradaová z Talianska (75.), ruská bankárka Elviru Nabiulllinová (72.), či turecká podnikateľka Güler Sabanciová (60).
      

Viacero ďalších zástupkýň má v rebríčku aj svet šoubiznisu, tak napríklad americké moderátorky Oprah Winfreyovú (14.) a Ellen DeGeneresovú (46.), speváčku Beyoncé (17.), či jej  kolumbijskú kolegyňu Shakiru (58.) alebo americkú, charitatívne aktívnu herečku Angelinu Jolieovú (50.) 
      

V zozname figurujú aj dve iné latinskoamerické krásky, kolumbijská herečka, modelka a moderátorka Sofia Vergarová (32.) a brazílska modelka, príležitostná herečka Gisele Bündchenová (89.)
      

Celkovo majú v rebríčku stovky najvplyvnejších žien sveta zastúpenie viac ako dve desiatky krajín, vrátane Austrálie, Nového Zélandu, Číny, Indie, Indonézie, Kataru, Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov, Argentíny, Čile, Kolumbie, či afrických štátov Libérie, Malawi a Nigérie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies