Najvplyvnejšou ženou je naďalej nemecká kancelárka Merkelová

NETKY.SK • 23 August 2012, 06:49 • 2 min
Najvplyvnejšou ženou je naďalej nemecká kancelárka Merkelová

Najvplyvnejšou ženou je naďalej nemecká kancelárka Merkelová - Politika Nemecká kancelárka Angela Merkelová (58) zostáva podľa amerického magazínu Forbes najvplyvnejšou ženou sveta. Je to už jej šieste prvenstvo v rebríčku po rokoch 2006-2009 a 2011.

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová (58) zostáva podľa amerického magazínu Forbes najvplyvnejšou ženou sveta. Je to už jej šieste prvenstvo v rebríčku po rokoch 2006-2009 a 2011.
      Ani ďalšie poradie na prvých troch priečkach sa oproti vlaňajšku nezmenilo. Druhé miesto patrí americkej ministerke zahraničných vecí Hillary Clintonovej (64) a tretie brazílskej prezidentke Dilme Rouseffovej (64).
      V prvej desiatke figurujú ešte manželka Billa Gatesa Melinda (48), ďalšia Američanka Jill Abrahamsonová (58), ktorá je šéfkou The New York Times, ďalej predsedníčka Indického národného kongresu Sonia Gándhíová (65), prvá dáma USA Michelle Obamová (48), francúzska šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeová (56), ministerka pre vnútornú bezpečnosť USA Janet Napolitanová (54) a  Sheryl Sandbergová (42), americká šéfka sociálnej siete Facebook.
      Spomedzi ďalších známych osobností sú v zozname moderátorka Oprah Winfreyová (11. miesto), speváčka Lady Gaga (14.), argentínska prezidentka Cristina Fernándezová (16.) či mjanmarská bojovníčka za ľudské práva a líderka tamojšej opozície Aun Schan Su Ťij (19.). Najstaršou ženou v prvej stovke je 86-ročná britská kráľovná Alžbeta II. na 26. mieste. Speváčkam Beyoncé, Jennifer Lopezovej a Shakire patria 32., 38. a 40. miesto, kým americká herečka Angelia Jolieová obsadila 66., talianska módna návrhárka Miuccia Prada 67. a britská spisovateľka Joanne K. Rowlingová 78. priečku.
      Rebríček odráža vplyv hodnotených žien v politickej, hospodárskej, technickej a spoločenskej sfére, ale aj ich príjmy a angažovanosť v sfére filantropie.

Zdroj: TASR/www.forbes.com



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies