Najvplyvnejším mužom planéty je Vladimir Putin

NETKY.SK • 4 Január 2013, 08:04 • 2 min
Najvplyvnejším mužom planéty je Vladimir Putin

Najvplyvnejším mužom planéty je Vladimir Putin - Politika Ruský prezident Vladimir Putin vedie v rebríčku najvplyvnejších osobností sveta, ktorý zostavil prestížny americký časopis Foreign Policy. Putin figuruje až na druhej priečke rebríčka, zatiaľ čo pr

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin vedie v rebríčku najvplyvnejších osobností sveta, ktorý zostavil prestížny americký časopis Foreign Policy. 

Putin figuruje až na druhej priečke rebríčka, zatiaľ čo prvé miesto zostalo neobsadené. Magazín to vysvetlil tvrdením, že súčasní svetoví lídri sa starajú hlavne o lokálne a regionálne problémy, pričom nemajú záujem ani dostatočnú moc, aby riešili množiace sa otázky globálneho charakteru.

"(Putin) už nie je taký populárny ako v minulosti a jeho krajina už nemá rozmery ani moc Sovietskeho zväzu, ale nikto iný na tejto planéte nesústredil vo svojich rukách viac domácej a regionálnej moci ako Putin," vysvetlil časopis Foreign Policy menovanie ruského prezidenta do čela rebríčka. 

Na treťom mieste je predseda rady guvernérov Federálneho rezervného systému USA Ben Bernanke, na štvrtom nemecká kancelárka Angela Merkelová a až na piatom americký prezident Barack Obama. 

Ďalej nasledujú šéf Európskej centrálnej banky Mario Draghi, generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Číny Si Ťin-pching, najvyšší iránsky vodca ajatolláh Alí Chameneí, šéfka medzinárodného menového fondu Christine Lagardeová a saudskoarabský kráľ Abdalláh ibn Abd al-Azíz as-Saúd. 

V decembrovom rebríčku najvplyvnejších ľudí sveta časopisu Forbes bol už druhý rok na čele prezident Obama a Putin sa v ňom umiestnil na treťom mieste, pripomenula agentúra RIA Novosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies