Najviac starostovských stoličiek obsadili nezávislí

NETKY.SK • 26 Január 2014, 10:52 • 2 min
Najviac starostovských stoličiek obsadili nezávislí

BRATISLAVA - V 21 obciach šiestich krajov si ľudia zvolili 18 nových starostov a tri nové starostky.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia 21 obcí v šiestich samosprávnych krajoch si v sobotu 25. januára volili nových starostov v doplňujúcich voľbách. Najviac spomedzi novozvolených starostov bolo nezávislých, ktorí obsadia starostovské stoličky v ôsmich obciach. Nominanti strany Smer-SD zvíťazili v štyroch obciach, v troch obciach vyhrali vo voľbách nominanti SMK. Medzi novými starostami je 18 mužov a tri ženy.

V Prešovskom kraji si občania zvolili starostov štyroch obcí. V Hendrichovciach v okrese Prešov bude starostom Martin Martaus (KDH), vo Vyšnej Jedľovej v okrese Svidník zvíťazil Miroslav Čepan (nezávislý), v Kvakovciach v okrese Vranov nad Topľou Ján Tutko (nezávislý) a v Makovciach v okrese Stropkov Ján Ďuk (SNS).

V Trenčianskom kraji si obyvatelia zvolili nového starostu v dvoch obciach. Obec Liešťany v okrese Prievidza povedie mechanik Ľubomír Noska (nezávislý). V Hrašnom v okrese Myjava zvíťazil zastupujúci starosta obce Vladimír Stančík za stranu Smer-SD.

Nových starostov si v doplňujúcich voľbách v Nitrianskom kraji zvolili v troch obciach - v Bátovciach, Farnej a v Lovciach. V obci Lovce v Zlatomoraveckom okrese zvíťazil František Richter (Smer-SD), v Bátovciach v Levickom okrese sa stal staronovým starostom Jaroslav Kurej (nezávislý) a v obci Farná v Levickom okrese si ľudia zvolili novú starostku Vlastu Csomorovú (SMK).

V Trnavskom kraji sa stal starostom Zlatých Klasov v okrese Dunajská Streda podnikateľ a doterajší zástupca starostu Ottó Csicsay (SMK – MKP).

V Žilinskom kraji si v sobotňajších doplňujúcich voľbách zvolili troch nezávislých a troch straníckych starostov - jedného kandidáta za SaS, jedného z radov SNS a jedného nominanta strany Nová väčšina - Dohoda. Terchovú v okres Žilina povedie nominant SaS Milan Laurenčík, starostkou Demänovskej doliny v okrese Liptovský Mikuláš sa stala pedagogička Ľubomíra Klepáčová (nezávislá), v Štefanove nad Oravou v okres Tvrdošín vyhral zastupujúci starosta Ivan Maťuga (nezávislý). Obec Hôrky v Žilinskom okrese povedie nominantka strany Nová väčšina - Dohoda Erika Mojáková, v Ďanovej v okrese Martin vyhral zastupujúci starosta Miroslav Ďanovský (nezávislý) a obec Ľubeľa v okrese Liptovský Mikuláš povedie nominant SNS Erik Gemzický.

Nových starostov má aj päť obcí v Košickom kraji. V košickej mestskej časti Vyšné Opátske zvíťazil Viktor Mikluš, ktorý kandidoval ako nezávislý. V Košickej Belej v okrese Košice okolie je novým starostom Jozef Petkáč, ktorý kandidoval za KDH. Doplňujúce voľby sa konali aj v obci Vajkovce v okrese Košice okolie, kde starosta zomrel. O post starostu sa uchádzal jediný kandidát Dušan Gašpar, nominant stany Smer-SD. V obci Bačkov v okrese Trebišov vyhral doplňujúce voľby kandidát strany Smer-SD Jozef Nemčík a v obci Vojka v rovnakom okrese sa stal starostom Ján Kajla (SMK).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona