Najviac snehu pripadlo na Orave, Kysuciach a v Tatrách

NETKY.SK • 7 Január 2017, 11:50 • 2 min
Najviac snehu pripadlo na Orave, Kysuciach a v Tatrách

BRATISLAVA - Od stredy sa zvýšila snehová vrstva na slovenských zjazdovkách o 5 až 20 centimetrov. Ako agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR, najviac snehu pripadlo v oblasti Oravy, Kysúc a Vysokých Tatier.

slovakia

left justify in out

Výška snehu dosahuje prevažne 40 až 70 cm, na juhozápade Slovenska 25 až 30 cm, nad jeden meter snehu je v Lomnickom sedle, na Janovkách v Zuberci a na Roháčoch – Spálenej. Vrstvu 25 až 40 cm snehu hlási Podbanské, 30 až 50 cm Vyšná Boca, pol metra Strednica - Ždiar, Látky, Vernár, Levočská dolina. 15 až 40 cm snehu je v Ski Blancu Ostrý Grúň a 40 až 50 cm v Košútke – Hriňovej.


Sneh je prachový až zmrznutý. Aj dnes môže dôjsť k prerušeniu prevádzky niektorých prepravných zariadení vplyvom silného vetra. Donovaly sú opäť otvorené, s výnimkou lanovky na Novej holi. Pre mrazivé počasie bude dnes v niektorých strediskách zrušené večerné lyžovanie. Sneženie vytvorilo aj dobré podmienky pre bežecké lyžovanie – upravené trasy sú v okolí Zuberca, Bachledovej doliny, na Táľoch, v Javorníkoch alebo Drienici, výška snehu dosahuje 15 až 30 cm.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies