Najviac si požičiavame na rekonštrukciu bývania, nasleduje auto a motorka

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 12:32 • 2 min
Najviac si požičiavame na rekonštrukciu bývania, nasleduje auto a motorka

BRATISLAVA - Spotrebné úvery sú jedným z najčastejších spôsobov, ako si ľudia požičiavajú peniaze. Priemerná suma, ktorú si ľudia požičiavajú prostredníctvom spotrebného úveru, je vo výške 5217 eur s priemernou splátkou 112 eur za mesiac.

slovakia

left justify in out

Z údajov ČSOB vyplýva, že takto nadobudnuté financie najčastejšie investujú do rekonštrukcie bývania, kúpy vozidla, vybavenia domácností i investície do domácich spotrebičov.
      

Najčastejším účelom, prečo si Slováci berú spotrebný úver, ako uviedli dnes na stretnutí s novinármi zástupcovia ČSOB, je zveľaďovanie príbytku. Peniaze týmto spôsobom využíva až 33 % z nich. V budúcnosti ich počet ešte narastie.
      

Druhým najčastejším účelom, prečo si ľudia berú spotrebný úver, je kúpa auta či motocykla. Peniaze doň investuje 27 % klientov. Tretiu priečku uzatvára vybavenie do domácnosti. Peniaze doň investuje 20 % ľudí so spotrebným úverom. V budúcnosti by to podľa prieskumu malo byť o niečo viac - 28 %.
      

Najvyššiu sumu prostredníctvom spotrebného úveru si berú Bratislavčania. V priemere je to 6000 eur. Najnižšiu sumu si berú obyvatelia Trenčína a okolia, a to 4761 eur.
      

Priemerná suma, ktorú si Slovák prostredníctvom spotrebného úveru požičia, je podľa údajov ČSOB 5215 eur.
      

Spotrebný úver najdlhšie splácajú Košičania. V priemere je to 66 mesiacov, naopak, za najkratší čas splatia spotrebný úver ČSOB obyvatelia trenčianskeho a trnavského regiónu. Potrebujú na to v priemere 55 mesiacov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies