Najviac prenosných počítačov sa vlani predalo v Číne

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 11:24 • 2 min
Najviac prenosných počítačov sa vlani predalo v Číne

PEKING - Čína vlani predstihla Spojené štáty v počte predaných osobných počítačov. Informácia BBC sa odvoláva na správu poradenskej spoločnosti v sektore IHS.

slovakia

left justify in out

Podľa nej sa v roku 2012 predalo v krajine 69 miliónov počítačov všetkých typov. Spojené štáty mali prvenstvo v tomto sektore ešte v roku 2011. Vlani sa na ich území predalo 66 miliónov počítačových jednotiek.

Čínsky internetový trh je s náskokom najväčší na svete. Osobné počítače využíva viac ako 500 miliónov osôb. Odbytové možnosti v krajine s 1,34 miliardy obyvateľov sú ešte stále veľké. Najmä na vidieku sa výborne predávajú laptopy. Podiel klasických počítačov na celkom predaji v sektore klesá. Na budúci rok odhadujú odborníci pomer predaja medzi prenosnými a stacionárnymi počítačmi 64 ku 36.

Tento rok by sa malo predať o 3 až 4 % počítačov viac než vlani.

Čínska vláda investuje do rozvoja počítačovej infraštruktúry. V nasledujúcich 10 rokoch chce do sektora investovať 6,4 bilióna USD (4,88 bilióna eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona