Najviac požiarov vzniklo úmyselne a neopatrnosťou pri fajčení

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 09:35 • 2 min
Najviac požiarov vzniklo úmyselne a neopatrnosťou pri fajčení

NITRA - Najviac požiarov vzniklo v Nitre v minulom roku po úmyselnom zapálení neznámou osobou a neopatrnosťou pri fajčení, informoval odborný inšpektor okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Ivan Hallo.

slovakia

left justify in out

Z týchto činností vzišlo zhodne po 30 požiarov. Tretím najčastejším dôvodom vzniku požiarov bolo spaľovanie odpadov a odpadkov mimo skládku.


Pri 111 minuloročných požiaroch boli dve osoby usmrtené a jedna zranená. Vznikli pri nich materiálne škody vo výške 185 000 eur. Hasičom sa na území mesta podarilo uchrániť pre požiarom majetok v hodnote 994 000 eur. Najväčší počet, a to 27 požiarov, bol zaznamenaný v mestskej časti Staré mesto, 23 požiarov v mestskej časti Chrenová a 18 požiarov v mestskej časti Čermáň.


V porovnaní s rokom 2013 zaevidovali hasiči o tri prípady požiarov menej. Priame škody spôsobené požiarmi sú tento rok nižšie o 232 000 eur. Vlani bolo o jednu usmrtenú osobu menej a o jednu zranenú osobu viac ako v roku 2013.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies