Najviac nominácií na Zlaté maliny má komédia Dospeláci 2

NETKY.SK • 16 Január 2014, 08:09 • 2 min
Najviac nominácií na Zlaté maliny má komédia Dospeláci 2

NEW YORK - Komédia s Adamom Sandlerom Dospeláci 2 vedie v nomináciách na tohtoročné Zlaté maliny, ktoré dnes zverejnili organizátori odovzdávania cien za najhoršie filmy vlaňajšieho roka.

slovakia

left justify in out

Nominovaní sú celkovo vo ôsmich kategóriách vrátane kategórií najhorší film a najhorší herec. Postapokalyptický film Po zániku Zeme s Willom Smithom v hlavnej úlohe veľmi nezaostáva, "Antioskary" môže získať v šiestich kategóriách, informovala agentúra Reuters.

Laureátov Zlatých malín vyhlásia 1. marca, v predvečer odovzdávania najprestížnejších hollywoodskych Cien Akadémie - Oskarov.

Šesť nominácií si vyslúžili tiež komédia Tylera Perryho nazvaná A Madea Christmas a poviedkový film Mládeži neprístupné (Movie 43). Vedúca štvorica sa v súťaži o najhorší film minulého roka stretne s veľkorozpočtovou snímkou Osamelý jazdec, nominovanou v piatich kategóriách, okrem iného na cenu pre Johnnyho Deppa ako najhoršieho herca.

Usporiadatelia odovzdávania Zlatých malín v oznámení konštatovali, že o sošku, "ktorú nikto nechce získať", sa bude - zrejme nechcene - uchádzať niekoľko "recidivistov".

Napríklad Sandler, ktorý už Zlatú malinu dostal, sa znova ocitol medzi nominovanými v kategórii najhorší herec, kam zaradili tiež Ashtona Kutchera (za film Jobs) či Sylvestera Stalloneho, nominovaného až za tri filmy: Bez súcitu, Plán úteku a Grudge Match (Späť do ringu).

V kategórii najhoršia herečka figurujú držiteľky Oskara Halle Berryová (za filmy Tiesňová linka a Mládeži neprístupné) a Naomi Wattsová (za filmy Diana a Mládeži neprístupné).

Minulý rok získal sedem Zlatých malín film Twilight sága: Úsvit - 2. časť, záver v populárnej filmovej sérii o upíroch, dodáva Reuters.

O držiteľoch cien známych skrátene aj ako Razzies rozhoduje 750 členov Nadácie Zlatej maliny, ako aj hlasy 62.000 používateľov webovej stránky o filmoch RottenTomatoes.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies